Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

tirsdag 29. november 2011

Julesylte....

laget jeg i går av en familieribbe...


















Det er ikke særlig delikat arbeid og utseende
underveis, men det ferdige resultatet er
et "must" i julen....

Siden flere etterlyser oppskrift, kommer den her;
(det er min søster som er ekspert på dette og
ikke jeg og oppskriften er etter hennes veiledning
pr. telefon)

3 kg famileribbe kokes i 3,5 time i saltvann.

Når den er kokt, tas bein og brusk bort og
alt det andre kuttes i biter. Tilsett salt, (mye
salt, til det er så salt som havet) pepper, allehånde
og en finhakket løk. Jeg brukte nesten en hel
pose allehånde.

Sy sammen et gashåndkle til en passe stor pose,
(jeg lagde to poser ca 13 x 35 cm som fylles ca halvt)
fyll blandingen oppi posen og klem til fast konsistens
så kraft og fett siver utav posen og bind for åpningen.

Posene legges så tilbake i kokevannet og varmes
godt opp. Ta posene ut og legg dem i en form under
tungt press.

Så enkelt og stor takk til min søster.

19 kommentarer:

  1. Enig i at rull horer med til jul! Oppskriften...? :-)

    SvarSlett
  2. Julesylte (sylteflesk) er et must hos oss også.

    UTROLIG GODT TIL JUL!!!

    Ha en flott dag videre!!!

    Klem

    SvarSlett
  3. Kor flink du va, det e kos og lage rullan sjøl til jul, ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;O)

    SvarSlett
  4. Å, jeg er helt enig, sylte hører virkelig med til julen. Jeg har nettopp lært å lage det av svigermor, så jeg har tenkt å fylle fryseren full... ;-)

    SvarSlett
  5. Har litt tradisjon for å lage av grisehode - det er iallefall ikke særlig delikat når det står på - men du verden så godt det er. Her blir det meste kjøpt ferdig i år hos Slakteren på Brandbu som vinner gull i både det ene og det andre:-)) Det får klare seg nå når formen ikke er på topp. Ha en flott dag der ute:-))

    SvarSlett
  6. kor flink du e !
    sylte er nydelig.. jeg spiser vel kun tre sorter pålegg i jula.. bayonneskinke, sylte og saltkjøtt.. foruten to - tre sorter sild da : )

    ønsker deg en fin dag.

    SvarSlett
  7. Du er flink med mat. Har du en fremgangsmåte eller kan jeg lete på nettet?

    Bente

    SvarSlett
  8. Imponerende!
    Sylte er kjempe godt - jeg må også ha det i julen, men lager det ikke selv...
    Klem

    SvarSlett
  9. Imponert av selvlaget sylte! Har prøvd en gang for en haug med år siden... etter det ble det kjøpesylte ;)

    SvarSlett
  10. wow..:)) flink du er..))

    nei uggs er jo som å gå med tøfler ute...både sånn de ser ut og at de er upraktiske i søl og sørpevær..men så gode a gitt på tørre dager..))

    SvarSlett
  11. Jeg blir og imponert av deg, det har jeg aldri laget, så flink du er :-)
    Klem til deg

    SvarSlett
  12. Har aldri laget sylte. Sylte er et must på julebordet. Min kjøper jeg ferdig.

    Men har planer om å lage lammerull i år. Aldri prøvd det heller. Morsomt å prøve noe nytt.

    SvarSlett
  13. Syltaflesket, som me seier, ser kjempegodt ut!

    Eg lagar også og har funne mi oppskrift.
    Men har begynt å bruke plastpose(blodpølsepose) som eg kjøper på slaktarbutikken. Då slepp eg klede og form.

    Kos deg med den gode maten !

    SvarSlett
  14. mmmm den så god ut! Har aldri prøvd å lage selv, så du imponerer meg :)

    Ha en fin onsdagskveld!

    Klem fra Desirée

    SvarSlett
  15. NAM! Den får dere ikke lov å spise opp før jeg kommer!!

    SvarSlett
  16. Bruker du ikke gelatin? Hvordan henger den sammen uten?

    SvarSlett
    Svar
    1. Bruker ikke gelantin. Sylten henger sammen av brusken og fettet som er oppi. Når sylten varmes opp i kokevannet etter at den er lagt i posen og den deretter avkjøles så holder det godt.

      Slett